Vår historia

perwithwolf

10836276_10153385211392564_414265906_n

Jag föddes i ett hem med hundar, min far hade grand danois och jag tror att min fascination för irländsk varghund kommer ur hans intresse för GD och andra stora raser. I hemmet fanns även en kleine munsterländer, men som de flesta barn så valde jag min egen väg…

Min första kull föddes 1989, under kennelnamnet Pre-Eminence’s. På den tiden födde jag även upp strävhårig dvärgtax men efter en bilolycka 1997 så har jag endast uppfödning av irländsk varghund.

Under ett år efter olyckan var jag oförmögen att gå och det tog lite tid att komma igång igen. 1999 mådde jag tillräckligt bra igen för att kunna ha en varghundskull, nu under mitt nya kennelnamn Greirish.

Hittills har jag fött upp, visat och ägt kring 75 championhundar, flera av dem har även vunnit titlar i de övriga nordiska länderna. Jag har även haft greyhound och irländsk terrier. I mer än ett årtionde bodde jag med afghanhundar (med min exfru Christina Roseen, Kennel Khaos), hjälpte till med valparna och andra vardagssysslor som man har på en kennel. Allt som allt föddes 14 kullar afghanhundar under den här perioden. Vid några tillfällen så visade jag även några av dem i utställningsringen med varierande framgång.

yuki__per_08

Förutom mitt hundintresse så har jag två andra stora intressen, amerikanska veteranbilar och trav.

På grund av bilolyckan jobbar jag endast deltid, som Senior Advisor vid SEB.

Min familj består idag av min hustru Eva som är hundfysioterapeut och hundmassör, hon driver sin egen rehabklinik i Tumba under namnet DogMotion. I Våran familj finns även två barn, Hampus och Julia samt katterna Zorro & Stråla samt våra varghundar.